top of page

EPD - Environmental Product Declaration

Hammerglass liittyi toimialansa tienviittaajiin toukokuussa 2022 hankkimalla EPD ympäristöselosteen neljälle eri tuotteelle; Tolpaton melueste, melueste Ground-2, Hammerglass levy 6 mm paksuudessa ja Hammerglass levy 12 mm paksuudessa.

Vaatimus ympäristöselosteesta koskien uudisrakentamista on jo pilotointivaiheessa. Ympäristöministeriö kommentoi jo vuonna 2017 rakennuksen hiilijalanjälkeä näin; ”Rakennuksen elinkaaren vähähiilisyys tulee osaksi rakennusmääräyksiä 2020-luvun puoliväliin mennessä."

Hammerglass haluaa olla tiennäyttäjänä ja ensimmäisessä aallossa kestävän kehityksen ja ympäristötietoisen rakennusmateriaalien puolestapuhujana. Ympäristöselosteen vaatimien laskelmien esille saanti on ollut monitahoinen ja vaativa projekti. EPD ottaa huomioon materiaalin koko elinkaaren; raaka-aineiden luomisesta, käyttöasteelle ja kaikki kuljetukset siitä välistä. Prosessin on oltava täysin läpinäkyvä, jotta jokaisen askeleen ympäristövaikutuksia voidaan arvioida yhdessä yhdyskunnan saaman hyödyn kanssa.

Materiaalimme pitkä elinkaari (40 vuotta), sen kestävyys ja huoltovapaus muokkaavat ennakkoluuloa, jossa nähdään että muovipohjainen tuote on aina huonompi ympäristövalinta lasiin verrattuna.

Ympäristöselosteemme voit ladata PDF muodossa alta.

bottom of page